Kamperen in Drenthe

Charmecamping DrentheCamping Tolhek Anderen
Op zoek naar een geschikte camping in Drenthe? Onze Charmecamping kenmerkt zich door haar groene karakter. Een ideaal uitgangspunt voor uw kampeervakantie in Drenthe.
meer info >

Wilt u tijdens uw vakantie genieten van rust, natuur en cultuur? Kom dan eens kamperen in Drenthe. De provincie Drenthe biedt vele mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Het Drentse landschap kenmerkt zich door het eeuwenoude landschap met slingerende beekjes, prachtige bossen, heidevelden en uiteraard de hunebedden en grafheuvels.

Wanneer u door de provincie rijdt zult u verschillende natuurgebieden tegenkomen, naast de drie grote Nationale parken zijn er vele boswachterijen en uitgestrekte heide gebieden. De diversiteit van het landschap zorgt onderweg regelmatig voor prachtige fotomomenten. Dankzij de vele fiets- en wandelpaden kunt u de omgeving ook prima op een sportieve manier ontdekken. Wist u dat Drenthe het meeste aantal km fietspad van Nederland heeft?

Culturele uitstapjes en bezienswaardigheden

Ook op cultureel gebied is er genoeg te beleven in de provincie. Denk bijvoorbeeld aan het Drents Museum in Assen, het Hunebedcentrum in Borger, Herinneringscentrum Kamp Westerbork of breng een bezoek aan het standbeeld van Bartje (het Drentse jongetje uit de boeken van Anne de Vries). De plaatsen Assen, Emmen, Meppel en Hoogeveen bieden een prima gelegenheid om een dagje te gaan winkelen. In de vele karakteristieke Drentse dorpen kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en om de sfeer te proeven op één van de zonnige terrasjes. Gedurende het jaar worden er in de provincie diverse evenementen georganiseerd, denk bijvoorbeeld aan de Drentse Fiets4Daagse, het grote motorevenement Dutch TT in Assen, de Roldermarkt, de Zuidlaardermarkt, het straattheater- en muziekfestival C’est la vie in Emmen of de Boerenfietstocht in de omgeving van Rolde. Bent u meer een culinaire liefhebber? Maak dan kennis met de verrassende streekproducten die de Drentse omgeving te bieden heeft.

Kortom, Drenthe is de provincie om heerlijk tot rust te komen, maar het biedt ook genoeg mogelijkheden om er een dagje op uit te gaan. Camping Landgoed Tolhek is de perfecte uitvalsbasis om Drenthe te ontdekken. De camping is gelegen in Nationaal Park Drentsche Aa en u kunt dan ook direct vanaf de camping de prachtige omgeving al wandelend, fietsend of met de auto/camper ontdekken.

 

De CampingFoto'sTarievenReserveren