Omgeving Anderen Drenthe

Omgeving Anderen Drenthe ~ Camping Tolhek

Camping Landgoed Tolhek is gelegen in het Nationaal beek- en esdorpen landschap Drentsche Aa. De omgeving van de camping biedt dan ook voor ieder wat wils. De actieveling kan direct vanaf de camping al fietsend of wandelend het prachtige Drentse landschap verkennen. De verschillende fiets- en wandelpaden bieden vele mogelijkheden. De camping bevindt zich direct aan het Pieterpad, de bekende wandelroute die van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg gaat. Houdt u van wandelen, dan is het lopen van een deel van het Pieterpad zeker de moeite waard.

Ook voor de natuurliefhebber is er veel te doen. Op de camping kunt u genieten van de rust en stilte die de natuur te bieden heeft. Wilt u er toch echt even op uit, dan zijn het Balloërveld (2 km) en het Staatsbosbeheer Gieten-Borger (4 km) echte aanraders. Of neem eens een kijkje bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen (11 km).
 
In de omgeving van de Drentsche Aa zijn bovendien prachtige planten en dieren te bewonderen. In het voorjaar, ongeveer begin juni, zijn sommige graslanden langs de Drentsche Aa paars van de bloeiende orchideeën. Of ga op zoek naar de vroeg bloeiende dotterbloem, welke omstreeks half april te vinden is in midden- en benedenlopen van de beekdalen. Deze dotterbloem wordt niet voor niks de ‘parel in het boerenland’ genoemd. Naast de meer dan 600 verschillende plantensoorten zijn er ook vele bijzondere diersoorten te vinden, zoals de nachtzwaluw, ijsvogel en weidebeekjuffer.
 
De nabijgelegen plaats Rolde (2 km) is zeer geschikt voor het doen van een boodschap. Wilt u graag een dagje winkelen dan zijn de steden Assen (10 km), Groningen (30 km) en Emmen (30 km) zeker de moeite waard. Wilt u graag wat meer cultuur beleven dan behoren Hunebedcentrum Borger en het Drents Museum tot de mogelijkheden. Bent u toch in Assen, loop dan ook even langs het bronzen standbeeld van Bartje, het typisch Drentse jongetje dat bekend werd door zijn uitspraak “Ik bid nie veur bruune boon’n”.
 
Kortom, er is genoeg te doen in de omgeving. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.