Camping Anderen Drenthe

Charmecamping DrentheCamping Tolhek Anderen
Kom ook kamperen op onze charmecamping in Anderen Drenthe. Een rustige camping met een groen karakter. Ideaal uitgangspunt voor uw rustieke vakantie in Drenthe.
meer info >

Gelegen in de provincie Drenthe, vindt u het prachtige plaatsje Anderen. Het dorp telt circa 250 inwoners en is gelegen tussen Rolde en Eext, ten zuiden van Anloo. Anderen is gelegen in het Nationaal beek- en esdorpen landschap Drentsche Aa, bijzonder omdat het om een uniek natuur- en cultuurlandschap gaat. Het dorp grenst bovendien aan het Balloërveld, een 367 hectare metend heideveld in de gemeente Aa en Hunze.

Het dorp Anderen

De naam Anderen is volgens deskundigen te danken aan: An-de-renne, wat ‘aan het diepje’ betekent. Het dorp telt zes straten, waaraan zo’n 100 woningen en boerderijen staan, en bestaat al zeker meer dan 600 jaar. De bijnaam van de inwoners van Anderen is ‘Moeshappers’, afgeleid van boerenkool (Moes of Moous in het Drents). Het was in Anderen vroeger een gebruik, dat men de nieuwe huurboeren en hun volwassen huisgenoten bij het betreden van hun nieuwe woning in een stronk boerenkool (moes), die in de deuropening hing, liet happen.

De kerk van Rolde
De kerk van het dorpje Rolde, een van de dorpen in de directe omgeving van de camping.

Het dorp telt vijf rijksmonumenten, allen boerderijen en/of aangebouwde schaapskooien. Een compleet overzicht van de rijksmonumenten in de gemeente Aa en Hunze vindt u hier. In Anderen zelf is de laatste winkel in 1996 verdwenen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u onder meer terecht in het dorp Rolde, gelegen op slechts 2 km van de camping.

 

Camping Tolhek, ideaal uitgangspunt voor uw rustieke vakantie in Drenthe

Anderen is een perfecte uitvalsbasis om de rest van Drenthe te ontdekken, zo bevindt u zich na slechts een paar minuten fietsen in de bossen van Boswachterij Gieten-Borger, op het uitgestrekte Balloërveld of bij de hunebedden van Rolde. De hoofdstad van Drenthe, Assen, ligt met al haar faciliteiten op slechts 6 km van de camping. Zowel Anderen als de omliggende dorpen; Eext, Gieten, Anloo en Rolde bieden goede mogelijkheden om heerlijk uit eten te gaan of een drankje te drinken op een terras.

fietsen in Drentheomgeving Drenthe

Camping Landgoed Tolhek is gelegen in dit prachtige dorp Anderen, Drenthe. Hier kunt u kamperen in de natuur, terwijl toch alle luxe binnen handbereik is. De camping beschikt over goede faciliteiten, zoals gratis WiFi, per kampeerplaats beschikking over elektra en een eigen waterbron en twee ruime toiletgebouwen met schone douches en toiletten voor dames en heren. Bovendien kunt u gebruik maken van een wasmachine, wasdroger, centrifuge en een diepvries. De 70 kampeerplaatsen zijn ruim opgezet, waarbij de filosofie van het landgoed: ‘rust en ruimte is goed voor de mens’, duidelijk naar voren komt. Dit, plus alles wat Anderen en haar omgeving te bieden heeft, zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke, ontspannen vakantie!

Vakantiehuisje of Boomhut huren

Naast kamperen kunt u sinds kort ook bijzonder overnachten in onze luxe boomhut. Tevens is er aan de rand van het landgoed een fraai gelegen vakantiehuisje. Het huisje is geschikt voor 2-personen. De boomhut voor 4 tot maximaaal 6-personen.

 

De CampingFoto'sPrijzenReserveren