Boerencamping in Drenthe

Charmecamping DrentheCamping Tolhek Anderen
Op zoek naar een rustige camping in Drenthe? Onze Charmecamping kenmerkt zich door haar groene karakter. Een ideaal uitgangspunt voor uw rustieke vakantie in Drenthe.
meer info >

Drenthe is vanwege haar uitstrekkende landschap een ideale provincie om te kamperen. Naast “gewone” campings zijn er in Drenthe tientallen boerencampings te vinden. Kamperen bij de boer is de laatste jaren ontzettend populair. Steeds meer vakantiegangers zijn op zoek naar rust en ruimte, om zo echt het gevoel te ervaren dat ze er even helemaal tussenuit zijn. Camping Landgoed Tolhek biedt een unieke combinatie van een boerencamping en een natuurcamping in Drenthe.

Startpagina Camping Tolhek

 

Camping met kleinschalig karakter en landelijk gelegen

De camping kenmerkt zich door haar kleinschalige karakter, landelijke ligging en prachtige natuur. Tolhek telt 70 kampeerplaatsen, welke allemaal ruim zijn opgezet en zijn omringd door hoge oude sparren. Zo heeft iedereen een ruime, eigen kampeerplek met voldoende privacy. Als kampeerder bij Camping Landgoed Tolhek bent u te gast op het landgoed Tolhek, welke een lange historie kent. Het landgoed telt in totaal een oppervlakte van circa 12 hectare bos en natuur, een deel hiervan wordt hedendaags als camping gebruikt. Dankzij het kleinschalige en gemoedelijke karakter van de camping heerst er een gastvrije sfeer. Persoonlijke aandacht voor u als kampeerder staat voorop.

Dieren mogen bij ons op de camping uiteraard niet ontbreken. Centraal gelegen op de camping bevindt zich een hertenkamp met hertjes, eenden, kippen, konijnen. Vrijwel jaarlijks worden er jonge hertjes en kuikentjes geboren, wat elke keer weer prachtige plaatjes oplevert. Daarnaast wordt de camping bewoond door tientallen (wilde) konijnen die maar al te graag een rondje maken over de kampeervelden. Op de camping zijn verder twee vijvers te vinden met uiteraard vissen, kikkers en een aantal eenden paartjes. In een weiland buiten de camping lopen enkele pony’s, hier is bovendien ruimte om uw meegebrachte paard/pony te laten grazen tijdens uw verblijf. Tot slot mogen we de vele vogel- en insectensoorten, waarvoor het heerlijk toeven is op de camping, niet vergeten. Het is een gezellige beestenboel op de camping…

Al deze dieren, de prachtige natuur en het kleinschalige en gemoedelijke karakter maken Camping Landgoed Tolhek tot een ideale camping om even helemaal tot rust te komen. Het beste van een boerencamping en een natuurcamping, gelegen in de prachtige provincie Drenthe!

 

De CampingFoto'sPrijzenReserveren